Kamp Gezisi Planlama

07-02-2020 10:37
Kamp Gezisi Planlama
Yoğun bir hafta geçirdiniz haftasonu için şehirden uzak, doğa ile başbaşa olmak istiyorsunuz. İlk fırsatta yapılacaklar listenizde kamp var ve nasıl planlayacağınızı bilmediğiniz için sürekli erteliyorsunuz. Bu metin gözünüzü korkutmadan sıradan bir kamp planı için size rehberlik edecek. Her ne kadar doğa ve kamp konularında binlerce metin yazılmış olsa da malesef insan kendi deneyimlemeden asla herşeyi tam olarak öğrenemiyor ve her kamp bir sonraki için öğretici olmaya devam ediyor. Çok uzun bir liste yapmak mümkün ama dediğim gibi gözünüzü korkutmak istemiyorum. Kamp için kamp öncesi  aşağıdaki maddeleri en azından bir kere düşünün ve gerisini doğada kendiniz öğrenin. Elbette her zaman önceliğiniz eve sağsağlim dönebilmek...
 
1. İdeal Kamp alanı için karar verin.
Kendi içinde artı ve eksileri barındıran ideal kamp alanınıza öncelikle karar vermelisiniz. Harita ve internet bu konuda yardımcı olacaktır. Yasal ve ticari kamp alanları ya da vahşi doğa...Gideceğiniz yer doğanın içinde olacaksa su bulma, ateş yakma, barınmak için hazır olmalısınız.
 
2.Yemek planlaması
kaç gün kalacaksınız ve kendi yemek alışkanlıklarınıza ilaveten kötü senaryolar içinde ilaveler yaparak planınız tam olsun. Eğer evinizde sabaha karşı üç'te mangalda sucuk yapmadan yaşayabiliyorsanız doğa da da yaşayabilirsiniz. Fazladan alınan her şey sizi ağırlaştıracak hareket kabiliyetinizi sınırlayacaktır. Eğer kendi aracınız ile gitmiyorsanız yapması kolay enerji veren tok tutan yiyecekler için karar size ait. Zamanla bu konuda uzmanlaştığınızı göreceksiniz. Taşıyacağınız yemekleri doğru paketleyerek yerden ve yükten kazanmak önemlidir.
 
3.Faaliyet seçimi 
 Neden kampa gidiyorsunuz gitmişken , yürüyüş, kano, balık tutmak vb faaliyetler de yapacak mısınız? Bunlara gitmeden karar vererek ekipmanlarınızın planı hazır olmalı.
 
4.Liste
Bu konuda ayrı bir kitap yazılır ben gözünüz korkmasın diye şimdilik geçiştireceğim. Çok iyi bir listeye sahip olmalısınız aşağıdakilere bir göz atın...
çadır
uyku tulumu
mat
bıçak
fener
yedek kıyafet
Çakmak
kamp mutfak eşyaları (minimal bir seçim yapın)
 Liste için dediğim gibi üzerinde sayfalarca konuşuruz. Seçilecek eşyalar; gidilecek yer, nasıl gidileceği, hava durumu, kalınacak gün sayısı, ile alakalıdır. Eğer grup halinde gidiyorsanız ve ekipte tecrübeli kampçılar varsa en azından kamp sırasında kamp malzemelerinizi gözden geçirmek için fırsatınız olur. Ama gece kötü de olsa, uyku tulumunuzu evde unutmuş olmayı istemezsiniz. Onun için liste önemlidir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.