Bushcraft

17-01-2020 16:09
Bushcraft
Son dönem sıklıkla duyduğumuz Bushcraft vahşi hayatta hayatı idame ettirebilme tekniklerine verilen genel addır. Aslında insanlık doğal hayatta varolabilme mücadelesinde yazılı olmayan içgüdüsel becerileri babadan oğula aktarmıştır. Ne varki gelişen teknoloji ve kentsel dönüşüm insanın doğal hayatta bu becerilerini unutmasına ve insanın doğal hayatta kendini aciz hissetmesine neden olmuştur. Günümüzde maceraseverlerin, liderlik vasfını geliştirmek isteyenlerin ve bir takıma dahil olmadan ve özel bir beceri istemeden spor yapmak isteyen insanların bushcraft ilgisini çekmektedir.
Bushcraft kelimesinin kökeni Avustralya bush kasabasından gelmektedir. Vahşi doğada hayatta kalma becerileri yüksek olan Bush yaşayanlarından yaygınlaşmıştır.
Buscraft becerileri arasında ateş yakma, barınak yapımı, avcılık, balıkçılık, yön bilgisi, içecek suyu temini, doğal el oymaları, ip yapımı, ip örme, tuzak bilgisi, hava tahminleri gibi kişisel hayatta kalma taktikleri sayılabilir.
Doğadan ayrılan insanın kırsal kesimlere uyum becerisi de bushcraft kavramına uygundur.
Gelişen teknoloji doğadaki modern insan için hayatı kolaylaştırabilecek teknik malzemeler konusunda oldukça ileri gitmiş olsa da temel bilgilerden eksik bushcraft eğitimi almamış insanların vahşi hayatta iki kere düşünmeleri gerekmektedir.
Exp-Outdoor olarak fırsat buldukça hayatta kalma teknikleri konusunda temel paylaşımlarda bulunacağız.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.